Dubai World

     Cînd vine vorba de proiecte îndrăzneţe, şeicii din Dubai sînt cu mult înaintea restului lumii. Nu vorbim aici de maşini placate cu aur sau diamante, devenite deja ceva obişnuit în zona Golfului, ci de proiecte care se „joacă” mai degrabă cu legile naturii.

„The World” este un arhipelag format din 300 de insule „articifiale” ridicate de pe fundul Golfului Persic de şeicii arabi. Cele 300 de formaţiuni sînt aşezate în aşa fel încît, văzute din spaţiu, par o hartă a întregului mapamond, aşa cum ne este prezentat în fiecare atlas şcolar.

Proiectul este abia la început, dar şeicii au dat deja în folosinţă prima insulă. Nu au vîndut-o, ci au făcut-o cadou lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial al Formulei 1. Spre dezamăgirea pilotului, aceasta reprezintă Antarctica pe harta arhipelagului.

Insula pilotului de Formula 1 a fost estimată  la 7 milioane de lire şi este considerată una dintre cele mai ieftine din acest grup.

Neoficial, există ştiri care afirmă că Rod Stuart a cheltuit nu mai puţin de 33 de milioane de lire pentru a-şi asigura „Marea Britanie”, în timp ce magnatul american Christy Walton, deţinătorul lanţului Wal-mart, ar fi plătit aproape 80 de milioane de lire pentru două dintre insulele ce formează Statele Unite.

                                             Michael Schumacher island

   

                                                         The World

                     

Anunțuri
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: